Nu se misca lucrurile sau…

imagesCAG14WLJ

 

Ai auzit destul de des  urmatoarea expresie: “ astept sa ….”, continuarea poate fi: sa ma caute, sa faca ceva autoritatile, sa mi se ofere, sa mi se propuna colaborarea, sa ma sune, e.t.c.

Sau cred ca la fel de des ai auzit “ nu se misca lucrurile”, de parca lucrurile se misca singure.

Motivul pentru care majoritatea dintre noi nu avem viata pe care ne-o dorim este pentru ca asteptam ca cineva sau ceva sa se intample, asteptam ca lucrurile sa le miste altii.

Ghici ce se va intampla daca tot asteptam de la altii: nimic, adica totul va fi ca inainte.

Sa-ti spun o scurta istorioara legata de acest subiect: acum cateva luni am avut un client un tanar antreprenor, cu o afacere  foarte frumoasa in domeniul relaxarii.

Pe parcursul unei sesiuni de coaching, mi-a spus ca intentioneaza sa se mute din oras, pentru ca nu se misca nimic si ca in oras totul este mort. I-am pus o serie de intrebari, care a culminat cu intrebarea: cine este responsabil de ce se intampla cu business-ul lui? Mi-a raspuns ca el.

Din acest motiv, i-am mai pus urmatoarea  intrebare: Cine face ca lucrurile pe care si le doreste sa se intample? Raspunsul a fost ca tot el. Si a asa intrebare dupa intrebare, raspuns dupa raspuns, pana a ajuns sa constientizeze, ca daca vrea sa se intample ceva favorabil cu si pentru business-ul lui, este nevoie sa faca ca lucrurile sa se intample. Pe scurt, sa se apuce de treaba.

Ce crezi ca a facut?

A inceput sa-si promoveze puternic business-ul, a cautat contacte diverse inclusiv in alte orase, a mers la intalniri de networking, si-a prezentat business-ul cu diferite ocazii, a dat interviuri in presa si tv. De fapt, a trecut la actiune si nu a mai asteptat.

Rezultatul: acum este foarte fericit, business-ul progreseaza, numarul de clienti creste si odata cu el si proprietarul business-ului.

In concluzie: OAMENII FAC CA LUCRURILE SA SE INTAMPLE.

Este nevoie doar sa te intrebi corect:

  1. Cine este responsabil de ce mi se intampla?
  2. Ce pot face ca lucrurile sa se intample?
  3. Cum pot face ca lucrurile sa se intample?

Iar atunci cand auzi ca ceva nu merge, ca la tine in oras lucrurile nu merg sau ca la tine in tara nimic in functioneaza, sa-ti aduci aminte ca : OAMENII FAC CA LUCRURILE SA SE INTAMPLE.

In incheiere te invit sa te gandesti la raspunsurile la intrebarile de mai sus si sa te gandesti ca esti singurul care poate face ca sa I se intample ceea ce isi doreste.

Sper sa-ti fie de folos si nu astepta, pentru ca: OAMENII FAC CA LUCRURILE SA SE INTAMPLE.

 

SPOR SI INCREDERE,

 

GABRIELA CHIRIAC

 

De la Michael Jackson pentru tine: We are here to change the world

httpv://www.youtube.com/watch?v=uhuRL4N5d0w

 

Leave a Comment:

8 comments
Add Your Reply